Affiliate marketing.

Een website leren maken voor affiliate marketing?

Wat is Affiliate marketing?

Wat is Affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of service via jouw unieke linkje. Als iemand via jouw iets koopt krijg jij geld. Je hebt geen eigen producten of services nodig om te verkopen.

Website leren maken toetsenbord

Wat doe je eigenlijk met affiliate marketing?

 • Je maakt een website of social media account aan.
 • Daarna ga je naar een affiliate programma en kies je een product uit. Je krijgt van je affiliate programma een linkje. Als mensen via dat linkje iets kopen krijg jij geld. Tot affiliate programma’s behoren bijvoorbeeld: Paypro, Nutriprofits, Bol.com, Amazon etc.
 • Je schrijft ( als je een website hebt ) een blog of een waardevolle tekst voor de gebruiker. Hierin plaatst je uiteindelijk jouw linkje.
 • Als iemand nu iets koopt via jou, dan krijg jij hier geld voor…

Vrij simpel, maar je moet er wel voor zorgen dat mensen naar jou toe komen en daadwerkelijk iets kopen. Met een website gaat dit vaak iets makkelijker dan een social media account. Hoe maak je een website?


Website leren maken voor Affiliate marketing.

Stel je wilt een website maken voor affiliate marketing. Hoe doe je dat dan?

Benodigde tijd: 1 uur.

Affiliate website maken

 1. Kies een product/service dat je wilt promoten.

  Als je bij een affiliate programma een account maakt, dan krijg je een hoop producten voorgeschoteld. Vind een product/service die jou aanspreekt en host een website die te maken heeft met dat onderwerp.

 2. Hosting van je affiliate website.

  Om geregistreerd te staan als website moet je bij een host een domeinnaam aanvragen. (dit is hoe jouw website gaat heten).
  Kies een korte naam dat te maken heeft met jouw product.

 3. Een CMS voor je affiliate website.

  CMS staat voor ”Content Management System”. Een heel moeilijk woord, maar het is eigenlijk gewoon een systeem waarmee jij je website opzet. Denk hierbij aan Wix.com en bijvoorbeeld, WordPress. In deze stap verander jij je website naar hoe jij wilt dat hij eruit gaat zien.

  Als je nog niet weet hoe je een website maakt, dan kan je het hier leren. Hier zie je ook meteen hoe je goede content schrijft of iemand anders het voor jou kan doen.

 4. Logo van je website.

  Je moet natuurlijk wel herkenbaar zijn voor anderen. Krijg daarom een eigen logo voor je website. Je kan er natuurlijk een zelf maken, maar ook een kopen.
  Als je zelf geen logo kan maken dan ga je hier een hoop aan hebben.

 5. Artikelen schrijven over jouw gekozen product/service.

  Begin research te doen naar jouw ”niche”. kijk naar de competitie op verschillende zoektermen die te maken hebben met jouw gekozen product en kijk of je denkt een kans te hebben om hoog te komen in de zoektermen.

  De Yoast SEO plug-in helpt je al een stuk vooruit met het verbeteren van je SEO op je website.

  Om te kijken hoe moeilijk het is om op een bepaalde zoekterm bovenaan te komen staan kan je Chrome extensies gebruiken.
  Twee goede zijn bijvoorbeeld: SEO quake en Keyword surfer. Beide extensies zijn gratis en je ziet meteen beter wat je competitie nou eigenlijk is.

  Hier leer je wat SEO precies is…

 6. Zorg ervoor dat je beter bent dan de competitie.

  Nu je de competitie hebt geanalyseerd, moet je ervoor zorgen dat je geweldige content schrijft en hiermee ook daadwerkelijk bovenaan komt in de zoekresultaten.

  Hiervoor heb je SEO nodig. SEO staat voor ”search engine optimalization” en betekent gewoon dat jij je content optimaliseert totdat deze zo Google en gebruikers vriendelijk is als dat het kan zijn.

  Schrijf de meest waardevolle content voor de gebruiker.

  Zo word je namelijk door Google beloont met hogere plekken in de zoekresultaten.

 7. Consistency.

  Als je al deze stappen hebt gevolgd dan heb je als het goed is een website met een artikel.
  Het is slim om elke week een artikel toe te voegen over jouw niche. Onderbouw bijvoorbeeld je artikelen.

  Als je een website hebt over e-commerce, kan je bijvoorbeeld ook artikelen gaan maken over product research. Zo kan jij je eigen website onderbouwen met andere artikelen.

 8. Doe onderzoek en verbeter.

  Het is nooit slecht om je oude content te verbeteren. Doe research en zorg ervoor dat niemand die nummer 1 plek van jou kan pakken!

Je kan ook via Instagram geld verdienen met affiliate marketing. Dit duurt misschien wat langer, maar aan de andere kant hoef je geen website te maken als je dat echt niet wilt doen. leer hier hoe je via Instagram geld kan verdienen.


Hoe maak ik een website? Uitgelegd in video’s.

Affiliate laptop

Het is best te begrijpen dat je de vorige stappenlijst niet helemaal door hebt gelezen en er een beetje doorheen hebt gescant of ronduit hebt genegeerd.

Is heel logisch hoor.

Misschien is het voor jou dan wat handiger als je een affiliate website leert maken in video’s.

Een stap-voor-stap uitleg over hoe jij een affiliate marketing business opzet. Als je dat aanspreekt kan het slim zijn om deze cursus te bekijken.

De maker heeft namelijk al zelf een hoop succesvolle Affiliate sites en is zelfs geïnterviewd door het AD!

Bekijk hier een proef video om te kijken of het je wat lijkt.


Jouw affiliate website origineel maken.

Nu je weet hoe je een website maakt, moet je natuurlijk wel origineel zijn en ervoor zorgen dat je anders bent als de rest. Hoe doe je dit?

Om te beginnen is het slim om een goede website structuur te hebben die telkens weer terugkomt.

Checklist affiliate website

Denk hierbij aan, Scheidingslijnen, lettertypen, kleuren die je gebruikt, onderwerpen die je bespreekt etc.

Ben zo origineel mogelijk, want je kan leren hoe je een website maakt voor affiliate marketing, maar als je er niet origineel bent, dan ga je ook niet ver komen.

Google houd er namelijk niet van als content hetzelfde of bijna hetzelfde is.

Nu zal je eerste artikel het waarschijnlijk niet goed doen, en moet je nog een hoop verbeteren, maar je verbetert uiteindelijk wel hoor. Gewoon consistent door blijven gaan, dan leer je meer en meer.


Hoe pas ik Affiliate marketing toe op mijn website?

Nu je hebt geleerd hoe je een website maakt voor affiliate marketing, moet je er natuurlijk ook geld mee gaan verdienen. Wat was ander het nut voor jou?

Affiliate lach
Hoe pas ik Affiliate marketing toe op mijn website?


Om affiliate marketing toe te passen zal je eerst een affiliate linkje moeten hebben. Maak een account bij een affiliate programma. Dit kan Bol.com, Paypro, Amazon en nog veel meer zijn.

Daarna plaats je dit linkje op je website in bijvoorbeeld, tekst die te maken heeft met je onderwerp of in call-to-action knoppen op je website. Meer hoef je niet te doen.

Als een linkje cookies heeft, zet dan een notificatie in je telefoon zodat je weet wanneer je deze moet vernieuwen.

(Cookies zijn een soort leeftijd van je linkje. Als deze tijd is afgelopen, moet je je linkje vernieuwen).


Leren hoe je een affiliate website maakt?

Als je nog geen website hebt, maar het wel wilt leren, dan ga je hier veel aan hebben.