Affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing for beginners. Hoe werkt het?

Affiliate marketing for beginners

Dus, je wilt affiliate marketing gaan gebruiken om geld te verdienen, maar je bent nog een beginner. Dit artikel helpt je.

(Je hebt geen kvk nummer nodig om hiermee geld te verdienen)

Laten we bij het begin beginnen. Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is het promoten van iemand anders producten of services. Elke keer als iemand via jou iets koopt krijg je geld. Je hoeft niks in te kopen of te verkopen en hebt geen klantenservice om je zorgen over te maken.

Heel simpelweg gezegd…

Affiliate marketing for beginners

 1. Je maakt een social media account aan of maakt (als je het natuurlijk kan) een website

  Door een plek te maken waar je een product/service kan delen, is de kans groter dat je clicks krijgt en misschien al wel wat sales. Later zal je zien hoe je een website maakt.

 2. Daarna ga je een affiliate programma gebruiken om daadwerkelijk geld te verdienen

  Je gaat naar een affiliate programma en registreert je hier gewoon. Dit kan Paypro of Daisycon zijn, maar als je een kvk nummer hebt kan je je ook bij bol.com inschrijven om producten te promoten.

 3. Je kiest een product uit wat je wilt promoten

  Dit kan van alles zijn. Je kan gewoon kiezen wat jou aantrekkelijk lijkt.

 4. Je plaatst je linkje op je website of op je social media

  Als iemand nu via jou iets koopt krijg je geld. Als je op je website een affiliate linkje plaatst is het slim om een blogpost te maken zodat mensen weten waarom het linkje er staat. Leer hier hoe je goede artikelen schrijft.

 5. Je zorgt voor meer mensen op je website (als je deze hebt) en blijft blogs posten om je inkomen te laten groeien.

  Leer hier hoe je een website maakt. Dan kan je blogs gaan maken en je inkomen uitbreiden.


Online geld verdienen op een betrouwbare manier

Er zijn een hoop businessmodellen in alleen al de omgeving van het internet, maar sommige zijn iets minder betrouwbaar als de andere. Zo heb je de meer betrouwbare modellen zoals, e-commerce en affiliate marketing, maar heb je ook manieren die niet helemaal mogen.

Affiliate marketing online handshake

Zo zijn er mensen die hun affiliate linkje in een advertentie plaatsen zonder dat dat mocht van degene waarvan ze het product van promoten. Let dus op de regels als je een product of service promoot, want je wil natuurlijk wel goed en eerlijk je geld verdienen. De regels staan vaak op de website of zelfs al in de beschrijving van het product in je affiliate netwerk.

Zo zijn een paar betrouwbare manieren vaak om blogposts te maken zoals deze of je linkje op je social media zetten.


Affiliate links for beginners

Je hoort me wel over je persoonlijke “Affiliate linkje” praten, maar wat is een affiliate link nou eigenlijk en wat doet het voor jou?

Een affiliate link is de link die je van je affiliate programma krijgt en persoonlijk van jou is. Als je dus dit linkje op je social media of op je blogpost zet en iemand koopt via dat linkje iets, dan krijg jij geld van je affiliate programma.

Je krijg de link door bij je affiliate netwerk in te loggen en dan bij een tab als “producten” te kijken. Je klikt op het product dat je wilt promoten en de link zal onderaan staan (bij Paypro tenminste) en als je deze kopieert dan kan je deze in je blogpost of op je social media zetten en zo krijg je je affiliate link.


Sneller geld verdienen met affiliate marketing

Nu je weet hoe je geld verdient met affiliate marketing maakt dat je niet meteen een professional. Je bent nog een beginner, maar dat betekent niet dat je niks gaat verdienen voor 6 maanden. Onthoud dat zelfs de meest succesvolle mensen ergens moesten beginnen en dat de struggle er deel van is.

Nu moet je sneller geld gaan verdienen dus hier zijn een paar tips om beginnersfouten te voorkomen:

Its good to learn from your mistakes. Its better to learn from other people’s mistakes

– Warren Buffet

Doe research van te voren. Vooral keyword en seo research.

Seo is search engine optimalization en het zorgt er simpelweg voor dat je hoger komt te staan in Google. Als je je blogposts seo wilt verbeteren dan kan je hier een artikel erover bekijken.

Als je wacht met je eerste blogs te schrijven en eerst een hoop research doet en bijvoorbeeld een cursus koopt, dan heb je een hele grote voorsprong op andere mensen die net beginnen. Je hebt dan al een hoop beginnersfouten gezien en je weet dan wat je ten minste moet voorkomen.

Houd genoeg witregels en kijk naar wat de andere websites in jouw niche doen zodat je weet wat je wel moet doen.

Gebruik daarnaast ook een stijl en houd het simpel. Je wilt natuurlijk niet dat mensen een handleiding moeten gebruiken om je website te navigeren. Dit zorgt ervoor dat ze gewoon naar iemand anders gaan puur omdat je website onduidelijk is.

Leer hieronder hoe je een duidelijke website maakt.


Affiliate marketing beginnen

Nu je weet wat affiliate marketing is en hoe het werkt (voor beginners) kan je al geld gaan verdienen, maar je moet wel een voorsprong hebben op je competitie of ten minste een goede start maken.

Zoals al boven is beschreven kan je beter van andermans fouten leren dus daarom kan je het beste een cursus kopen. Natuurlijk wel een goedkope cursus, want misschien wil je toch iets anders doen en dan is het natuurlijk wel fijn al je geen hoge bedragen hebt geïnvesteerd.


Berichten seo vriendelijk makenAffiliate marketing met InstagramWat is seo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *